Om oss

Send oss gjerne en mail om du har spørsmål vedrørende Nordsjørittet: post@nordsjorittet.no

 

Besøksadresse

Sola Arena, Åsnutveien 44 B, 4055 SOLA

Postadresse

Åsnutveien 44 B, 4055 SOLA

Faktura Vi har skiftet regnskapssystem fra 2020. I den forbindelse ønsker vi alle faktura tilsendt i EHF-format til organisasjonsnummer 994167502
Faktura på e-post (dersom EHF ikke er mulig)

nordsjorittet@faktura.poweroffice.net (PDF-format)

Org. nummer

994 167 502

.

Organisasjons nummer 994 167 502

Kontaktpersoner:

Daglig leder
Aina Andreassen mob + 47 918 81 492, aina@nordsjorittet.no

Presse kontakt
Amund Dyrnes mob +47 484 59 383, amund.dyrnes@gmail.com

Aina Andreassen mob + 47 918 81 492, aina@nordsjorittet.no

Sponsor kontakt, salg/marked
Aina Andreassen mob + 47 918 81 492, aina@nordsjorittet.no

Påmelding, transport, overnatting info
Aina Andreassen mob + 47 918 81 492, aina@nordsjorittet.no

Seeding - Har du spørsmål om seeding send oss en email
seeding@nordsjorittet.no

Ritt info og info startområdet
Aina Andreassen mob + 47 918 81 492, aina@nordsjorittet.no

Info målområde
Aina Andreassen mob + 47 918 81 492, aina@nordsjorittet.no

Nordsjørittet er Norges nest største sykkelritt!

Vårens vakreste eventyr for folk flest - 91 km turritt fra Egersund til Sandnes, gjennom storslått natur; kystlandskap, strender, skog, landsbrukområder, hav, hei, koselige tettsteder og byer. 

Eies av tre lokale sykkelklubber - Dalane, Nærbø og Sandnes, og er etter hvert blitt en betydelig inntektskilde for mange forskjellige organisasjoner og lag i Rogaland. Arrangeres alltid andre lørdagen i juni (med unntak av når dette kolliderer med pinsehelgen.)

Nordsjørittet passer for alle og er fin styrkeprøve og et godt treningsmål for å komme i god form. Vi har stort fokus på sikkerheten og jobber hardt for at du skal føle deg trygg i løypa. Våre mål er kvalitet i alle ledd og ha fokus på enkeltdeltakeren. Du bestemmer selv tempo og ambisjoner. Nordsjørittet er først og fremst en utfordring mot deg selv!

Historien...

1. februar 1998, drøyt fire måneder før det aller første arrangementet gikk av stabelen, er Nordsjørittets offisielle stiftelsesdato. Det var da alt begynte, og allerede den gang hadde initiativtakerne, som var en gjeng med terrengsykkelfantaster, intensjoner, og ikke minst ambisjoner.

Nordsjørittet, som går i et unikt landskap, fra Egersund til Sandnes, skulle vokse seg stort og bli Sørvestlandets svar på Birkebeineren. Det skulle bli attraktivt for andre enn rogalendinger å melde seg på, men det skulle skje gradvis stein på stein uten å forhaste seg. Plan og målsetting var staket ut. Det var en langsiktig strategi som skulle føre fram. Samtlige i styret og ellers alle involverte, fikk ikke ei krone i godtgjørelse, det var engasjement og viljen til å utvikle et unikt ritt som var drivkraften. Fellesnevneren blant styremedlemmene var den store og genuine interesse for sykkelsport, og "Nordsjørittet" - for folk flest" ble slagordet.

Fra og med 2009 ble løypetraseen endret, og dermed også lengden. Mens Nordsjørittet det første året var 80 kilometer langt, ble det lagt på tre kilometer året etter. I 2000 ble løypa ytterligere fire kilometer lengre. I åtte år var ruta 87 kilometer lang, men det slutter ikke der. Siden 2009 har lengden fra Egersund sentrum til Sandnes kulturhus vært 91 kilometer.

I 2008 ble Nordsjørittet etablert som eget AS, der Odd Børge Skjærseth ble styreleder og Eli Orre ble den første ansatte daglige lederen. Nordsjørittet fikk en fast organisasjon og rigget for vekst. Man kan gjerne si at rittet gikk fra å være en driftig og dyktig amatør, til å få en mer profesjonell framtoning. Slagordet "Nordsjørittet - for folk flest" begynte å få rotfeste. Å bygge stein på stein er en velkjent klisje, iallefall for jærbuer, men det passer like godt på Nordsjørittet, som i 2010 seilte opp som Norges nest største sykkelritt med plass til 10500 deltagere - 12 år etter at de 200 første stilte på startstreken i Egersund, 20. juni 1998. 148 av dem fullførte den da 80 kilometer lange løypa.

Samtidig som Nordsjørittet befester sin posisjon som landets nest største ritt, lanseres "Nordsjørittet for en god sak" i 2010. Norges revmatikerforbund får 250 plasser, og tildeles inntekten fra startkontingentene. Revmatikerforbundets høye beskytter, Prinsesse Märtha Louise, kaster glans over arrangementet med sin tilstedeværelse i løypa og i målområdet.

Senere har inntektene fra "Nordsjørittet for en god sak" gått til Flyktningehjelpen (2011), Norsk Folkehjelp (2012), Amnesty (2013) og Nasjonalforeningen for folkehelsen (2014), Regnskogfonnet (2015), Røde Kors (2016), UNICEF (2017).

I 2019 teller organisasjonen ca 1,8 årsverk, fordelt på 2 medarbeidere, blant dem daglig leder Siri Ommedal.

(Deler av teksten er hentet fra boka "Nordsjørittet" av Trude Håland og Asgeir Lode).

Styret i Nordsjørittet

Leder Amund Dyrnes

Sandnes Sykleklubb

Agnar Gjertsen

Dalane Sykleklubb

May Didriksen

Dalane Sykleklubb

Rolf Bergseth

Sandnes Sykleklubb

Gaute Kindervåg

Nærbø Sykle Klubb

Ove Skretting

Nærbø Sykle Klubb

Torild Delin Kolsgård

Sandnes Sykleklubb

Løypekart (2022)

Trykk på linkene for å få opp løypekart og profil

Nordsjørittets
løypekart

Resultatlister

Full resultatportal - turitt.com

Våre Sponsorer- og samarbeidspartnere

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere

Tekniske samarbeidspartnere