foto: Geir Heen

Nordsjørittets sommersykling for folk flest!

Bli med på en kjekk sykleaktivitet HVORDUVILNÅRDUVIL gjennom sommermånedene juni, juli og august 2020. Liten og stor, nybegynner eller erfaren, alene eller sammen, der du bor eller på søk etter nye eventyr!

I samarbeid med Stavanger på sykkel, Sykkelbyen Sandnes, Sykkelbyen Egersund og Trygg Trafikk Rogaland, ønsker vi folk flest på hjul og utfordrer dere å sykle en eller flere av lengde distansene i Nordsjørittet.

Følgende lengde er i det området du selv velger, eller bygger på gode tips fra Kommunene.

1 mil (tilsvarer Nordsjørittets Familieritt fra Mariero til Sandnes)

45 km (tilsvarer Nordsjørittets Halv Distanse fra Nærbø til Sandnes)

9 mil (Tilsvarer Nordsjørittets Hel Distanse og  hovedritt fra Egersund til Sandnes)

Eller velg flere distanser som utgjør til sammen vår kjente, kjære og fryktede Nordsjørittet på 9 mil.

Av hensyn til gode grunneiere med privat eierskap, ønsker vi ikke at dere benytter disse deler Nordsjøritt løypa. Det er mange hensyn som skal tas, spesielt beitedyr.

Våre gode samarbeidspartnere kommer her med sine anbefalte turer i de ulike områdene godt tilrettelagt for sykling.

Stavanger: https://www.stavanger.kommune.no/vei-og-trafikk/stavanger-pa-sykkel/

Stavanger kommune har et godt utbygd sykkelnett. Vi har en sykkelandel på 19% på jobb og skolereiser. Dette innebærer at veldig mange allerede er godt i gang med sykkel som transportmiddel. Disse bidrar til mindre bilkøer, de holder seg i form og tar vare på helsen på en smart måte. Vi vet at ca 50% av alle innbyggere over 18 år og i arbeid har mindre enn 5 km til og fra jobb. Potensialet er derfor veldig bra til å øke sykkelandelen i Stavanger. Om du holder en snittfart på 15 km/t, er du fremme på jobb på 20 min. Holder du 20 km/t så er du fremme på 15 min. 30 min trim er over det helsedirektoratet anbefaler i mosjon pr dag og de som sykler er da ferdig trent når de kommer hjem fra jobb. Hva skal til for at du også finner frem sykkelen, deltar i Nordsjørittets arrangement, tester ut sykkeltraseene rundt deg og blir en av de smarte som sykler til jobben?

Sandnes: http://www.sandnes.kommune.no/sykkelbyen-sandnes/

Sandnes kommune har mye flott natur og et godt utbygd sykkelnett for sykkelglade sjeler. Tar du utfordringen denne sommeren om å trø gjennom alle 4 løypene for Grønn rute? Grønn rute er en merket trase (også digitalt) typisk rekreasjonstur for hele familien med lite eller ingen trafikk. Klarer du/dere alle 4 turene, så vil det til sammen utgjør hel distanse av Nordsjørittet! Du trenger ikke å sykle alle løypene samme dag. En må trø tur/retur Hommersåk (Grønn rute Hommersåk) for å nå full distanse.
Ellers er Sandnes Sykkel – og aktivitetsgård og Varatun Sykkelpark åpen for alle døgnet rundt, helt gratis.
God tur og god sommer til alle fra Sykkelbyen Sandnes.

Egersund: https://www.eigersund.kommune.no/nordsjoerittets-sommersykling.6317124-148494.html

Nordsjørittet har tre flotte turer å foreslår, på henholdsvis 10, 40 og 90 kilometer, i år når rittet ikke blir arrangert. Dalane sykleklubb hjulpet med å beskrive rutene og klubben har merket løypene på kart. Alle løypene har start og mål i Egersund sentrum.

Trygg Trafikk Rogaland: Sandnes Sykkel – og aktivitetsgård har fått flunkende nye skilter med spennende oppgaver og læring for liten og stor. Ta med familien og besøk sykkelgården denne sommeren. Sammen blir vi bedre på sykkel og tryggere i trafikken. Trenger du litt ekstra utfordring på vei til sykkelgården, sjekk ut ferdighetsøvelser på http://www.flinki.no
Disse øvelsene er perfekte å trene på typisk grusbane i nærmiljøet ditt eller langs ruten du velger på vei til sykkelgården. Det er verdt å ta en runde i Varatun Sykkelpark også når du først er i området. God tur og lykke til.

Registrer deg HER og du er med i trekning av gavekort på Spinn Sykkelshop og Coop Mega hver måned.

Vipps kr. 50,- til Nordsjørittet.

Kr 10,- pr. deltaker vil gå uavkortet til den kommende NRK Tv Aksjonen som gir til WWF « et hav av muligheter».  Les mer på http://www.blimed.no

 

Det vil være mulig å hente seg en 2020 medalje ved fremvisning av Vipps hos de ulike Spinn butikkene i Sandnes, Bryne, Hillevåg, Sandefjord og Majorstuen, og Veiledningstorget i Egersund (Lerviksgården).

Vi stoler selvsagt på at du har syklet, har hatt minst en eller flere flotte turer, selvfølgelig på eget ansvar og at en følger trafikkregler på turen du velger.

 

Sjekk Trygg trafikk sine råd for sikker sykling:

www.tryggtrafikk.no/trygg-og-sikker-sykling/

 

God sommer og god tur på hjul!

Løypekart (2022)

Trykk på linkene for å få opp løypekart og profil

Nordsjørittets
løypekart

Resultatlister

Full resultatportal - turitt.com

Våre Sponsorer- og samarbeidspartnere

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere

Tekniske samarbeidspartnere