Bjørn Eikeskog oppfordrer til lagsykling!

Få med deg vennegjengen, familiemedlemmer eller kollegaer og bli et lag i Nordsjørittet!
Hør Bjørn Eikeskog sine erfaringer og oppfordring.

Jeg syklet Nordsjørittet for første gang i 2010 der forberedelsene var 2 runder rundt Sviland. Tenkte så at dette tok jeg på gammel rutine tilbake fra 80 tallet. 

Det viste seg at 2 runder rundt Sviland og 15 m.s motvind ikke var nok grunnlag, og tiden ble 5 timer og 22 minutt og totalt utslitt.

Jeg hadde ingen problemer med å ha det vondt underveis, men bestemte meg for at jeg ikke ville ha det vondt så lenge neste gang. Jeg forberedet meg noe mer året etter og kom inn på tiden 3.38.04, og slo fotball legenden Roger Nilsen med 1 sekund (sa til han etterpå at jeg sykler ikke fortere en jeg må).

Etter 2011 så måtte jo tiden forbedres ytterligere og ytterligere der jeg til slutt kom inn på 2.53 som beste notering.

Da blir det litt surr i hodet på hvordan jeg skal forbedre denne tiden. Var heller ikke særlig glad over egen prestasjon fordi jeg var mer sliten en første gangen da jeg syklet på 5.22.

Syklet deretter et par ganger med min kjære og var "hjelperytter":-) Dette gav meg mye større glede, og jeg husket til og med løypen etter målgang:-)

Et par år etterpå fant vi ut at lagsykling hørtes kjekt ut.... Vi meldte på 6-7 stykker som syklet sammen og hadde en knalltur til Sandnes.

Det som skjedde var at nervøsiteten forsvant og kun gleden av og sykle sammen med kompiser stod i fokus.

Vi hjalp hverandre og hadde helt sikkert Nordsjørittets lengste "hale" på slep. Med slik sykling hjalp vi og andre syklister som hang seg på og dro godt nytte av "lokomotivet" helt framme.

Dette har vi nå gjort noen ganger der det kun er gøy, og ikke minst vi slipper tidsjaget...

Så min oppfording er følgende:

Bli en god gjeng på 6-8 kompiser/venninner og ta det som en kjekk tur. Så lover jeg like mye skryt og historier etter kjØLige forfriskninger etter målgang.

Vel møtt til vårens vakreste sykkeltur i 2019!

Mvh Bjørn:-)

Løypekart (2022)

Trykk på linkene for å få opp løypekart og profil

Nordsjørittets
løypekart

Resultatlister

Full resultatportal - turitt.com

Våre Sponsorer- og samarbeidspartnere

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere

Tekniske samarbeidspartnere