NEEDED drar i gang nytt forskningsprosjekt

NEEDED er verdens største datainnsamling av hjerteskademarkører (troponiner) målt i etterkant av harde fysisk anstrengelser (Nordsjørittet). Resultatene fra NEEDED i 2013, 14 og 18, viste at økningen i troponinverdien etter en mosjonskonkurranse kan brukes til å finne personer med skjult hjertesykdom. Nå skal vi gjøre en ny studie for å videreutvikle denne metoden. 

I denne studien («NEEDED Diagnostic») skal vi bruke ergometersykkel til å finne ut hvor lenge man må belastes for å påvise forskjell i troponinverdien mellom personer med- og uten trange blodårer til hjertet.

I «NEEDED Diagnostic» trenger vi deltakere som er vant til å sykle i minst 1 t på sykkel/spinning. I tillegg må du enten være helt frisk (Gruppe 1) eller så må du ha fått påvist trange blodårer til hjertet (Gruppe 2):

Gruppe 1: Frisk gruppe

Gruppe 2: Hjerte gruppe (trange blodårer):

For begge grupper

Hva får du igjen?

Du vil få den mest grundige hjerteundersøkelsen som er tilgjengelig og du vil bidra til å utvikle kunnskap som potensielt kan redde livet til mange personer med hjertesykdom. I tillegg vil du få grundig vurdering av din fysiske prestasjonsevne.

Hvordan melder du deg på?

Dersom du er interessert i å være med eller vite mer om prosjektet, sender du oss mail med navn og telefonnummer til neededcvr@gmail.com så tar vi kontakt med deg. Det vil bli avholdt et digitalt informasjonsmøte som vil streames onsdag 12.01.22 kl. 20:00. Det blir lagt ut oppdatert informasjon på http://www.nordsjorittet.no/needed i forkant av møtet.

The North Sea Endurance Exercise Study

0 dager til start

The North Sea Race Endurance Exercise Study (NEEDED)

NEEDED - Informasjon

Needed Prosjekt Info

Needed FAQ - Ofte Spurte Spørsmål

Løypekart (2022)

Trykk på linkene for å få opp løypekart og profil

Nordsjørittets
løypekart

Resultatlister

Full resultatportal - turitt.com

Våre Sponsorer- og samarbeidspartnere

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere

Tekniske samarbeidspartnere