NEEDED 2019 - HVA SKJER?

Noe av det viktigste vi gjør er at vi følger våre deltakere i inntil 20 år. Dette er helt unikt i verdenssammenheng. 

De siste årene er det nemlig vist at utslipp av hjerteskademarkører i hvile er forbundet med økt risiko for død. De samme skademarkørene vet vi stiger når du sykler Nordsjørittet, hva betyr dette på lang sikt? Bør vi begrense trening til de som har høye utslipp? Dette er det foreløpig ingen som har svar på. 

I 2019 blir første gang vi oppsummerer og analyserer langtidsdata. Dersom du har tenkt å melde deg på Nordsjørittet 2019 og har vært deltaker i NEEDED setter vi stor pris på om du kan krysse av for at du har vært tidligere deltaker i NEEDED under påmeldingen. Dette hjelper oss når vi skal starte datainnsamling. En av våre hypoteser er at utslipp av troponin har noe med hvilken form du er i. Vårt viktigste og beste mål på fysisk form er hvor fort du har gjennomført Nordsjørittet. Har du vært deltaker i NEEDED før ønsker vi derfor at du også deltar i år. 

I år blir datainnsamling gjort via sentral registre og sykehusjournal. Er du deltaker og har vært innlagt på andre sykehus enn Stavanger kan du sende oss en mail om dette til needed5aar@gmail.com.

Det kan også tenkes at vi sender ut spørreskjema eller ønsker tidligere deltakere inn for mer undersøkelser. For at disse skal komme ut til rett person er vi avhengig av at du som tidligere har vært deltaker i NEEDED sender inn oppdatert kontaktinformasjon. Dette kan gjøres til følgende epostadresse, needed5aar@gmail.com.

The North Sea Endurance Exercise Study

227 dager til start

The North Sea Race Endurance Exercise Study (NEEDED)

NEEDED - Informasjon

Needed Prosjekt Info

Needed FAQ - Ofte Spurte Spørsmål

Løypekart 2021

Trykk på linkene for å få opp løypekart og profil

Nordsjørittets
løypekart

Resultatlister

Full resultatportal - turitt.com

Våre Sponsorer- og samarbeidspartnere

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere

Tekniske samarbeidspartnere